Inviga ny butik

Att öppna en butik involverar en mängd utmaningar från konceptstadium till driften. Har man dock tagit sig så lång att det är dags att planera invigningen av butiken kommer här några användbara tips på vägen.

Berätta om invigningen tidigt

Att öppna en butik utan göra det klart och tydligt för omgivningen när det sker är verkligen inte ett sätt att få en bra start. Se till att vara ute i god tid med invigningsdatumet så att alla som skulle kunna vara intresserad av det man säljer vet när de ska dyka upp. Sätt först och främst upp en stor skylt i fönstret och kontakta gärna lokaltidningar och berätta om invigningen.

Börja med ett erbjudande

För att locka till sig lite extra fottrafik till invigningen kan man se till att erbjuda något extra som till exempel ballonger till alla barn som föräldrar eventuellt har med sig. Se till att sätta butikens logga eller namn på ballongerna också. Detta är något man enkel kan köpa från exempelvis Ballongkungen. Eller kanske ha en tävling som att alla som spenderar minst hundra kronor är med om utlottningen av något betydligt dyrare. Detta är också ett bra sätt att tipsa om ens närvaro på nätet genom att säga att vinnaren kommer att annonseras på Facebook, Twitter, Instagram eller liknande.

Ta in extra personal

Om det blir väldigt många i butiken är det bra att ha lite extra hjälp också. Någon som kan gå omkring och svara på frågor och hjälpa kunder att hitta både det ena eller det andra. Eller så gör man den delen själv och fixar någon som kan sköta kassan. Driver man butiken själv är detta troligtvis det bättre tillvägagångssättet då man själv nog vet mer om det man säljer än någon man kan ta hjälp av tillfälligt.