Ditt nya företag

Ett sprillans nytt företag innebär en stor omställning, professionellt och i det privata. Redan innan du startade företaget hade du en plan men frågan är om detaljerna följde med? Det är lätt att man bara tänker i större banor såsom namn, affärsplan och ekonomi. Men de små sakerna är det som får företaget att rulla och det är jobbigt när du stöter på problem som du kunde ha förhindrat att ens uppstå.

Lokal

Om du ska skaffa en lokal, ta en som är lite större än dina nuvarande behov. Ett byta kontorslokal är kostsamt och tar tid från verksamheten. Det är inte roligt att behöva byta lokal efter bara några månader eller ett år på grund av att ni har fler anställda än ni har plats för.

Möblering

Köp ordentliga skrivbord och datorer på en gång, bli inte snål och köp någonting rangligt från IKEA. Köp bra kontorsstolar och sköna fåtöljer till fikarummet. Ställa ut växter, häng upp gardiner och se till att eventuella maskiner är servade och i gott skick. Även om du är osäker på företagets framtid ska du njuta av det så länge som det varar. Och i slutändan kostar det bara mer att behöva byta ut allting om fem år än att köpa den dyrare varianten på en gång.